Drott vill till slutspel

5:46 min

HK Drott inledde årets elitserie i handboll med förlust mot de regerande mästarna IFK Kristianstad. På måndagskvällen hoppas man på snabb revansch i hemmapremiären mot Lugi.

HK Drott dominerade svensk handboll tillsammans med Redbergslid på 80-talet och var även framgångsrika på 90-talet. 2000-talet har varit tuffare men 2013 kom det senaste SM-guldet. De senaste åren har också varit problematiska ekonomiskt och det har varit en del strul med avhopp i styrelsen. Men det är inget som tränaren Lars-Magnus Jönsson tänker så mycket på.

- Helt ärligt tänker vi inte på det i truppen. Vi måste göra det vi är anställda att göra men det är klart man är bekymrad för sin förening, säger han.

Årets Drott är ett lag som hoppas ta sig till slutspel. Det är en ung trupp där målvaktssidan kan bli viktig. Trotjänaren Robert Bladh har lämnat klubben, en som skall ersätta är Olle Lindblom.

- Jag är 26 år och tredje yngst i laget och har väl lite väl mycket energi ibland. Men vi vill visa att vi kan spela bra handboll och vi vill visa publiken att man skall komma och kolla på oss, vi vill göra er stolta, säger Olle Lindblom.

På handbollens upptaktsträff förra veckan tippades Drott långt ner i tabellen.

- Det är raketbränsle för oss, det tar vi gärna, vi skall visa vad vi går för, säger den tänkta förstamålvakten.

Och premiären är inte mycket att säga om. Drott ställdes mot ett lag som mycket väl kan vinna igen i år. Tränaren hoppas trots den stora förlusten i premiären att fjolårets tiondeplats blir en åttondeplats i år. 

- Det är inget lag som kommer bli en riktig slagpåse i år, det blir fight i varje match. Sen finns det lag vi i dagsläget inte rår på över en hel säsong, Kristianstad, Alingsås och kanske Ystad. Men vi skall jävlas med de flesta laget, avrundar Lars-Magnus Jönsson.