Melodifestivalen kommer till Halmstad

1:35 min

Nu är det klart. Halmstad får arrangera en av deltävlingarna i Melodifestivalen.

Vad tycker du om att melodifestivalen kommer till länet?

– Jätteroligt! Och glädjande både för halmstadborna och alla besökare som vi kommer få hit, och Halmstad arena som vi kommer få chans att visa upp, säger Ann Johansson, chef på Halmstad convention bureau, den del av Destination Halmstad som jobbar med att värva evenemang.

Melodifestivalen 2016 har extra tyngd - vinnaren kommer som bekant att få representera Sverige på hemmaplan när Eurovision Song Contest avgörs i maj.

Den första deltävlingen hålls i Göteborg lördagen den 6 februari och sedan rullar det på med deltävlingar i Malmö, Norrköping och Gävle. Alla de städerna har arrangerat Melodifestivalen minst en gång tidigare, men när det bli dags för Andra chansen den 5 mars gör Halmstad debut som schlagerstad.

Finalen hålls sedan, precis som de senaste åren, i Friends arena i Solna den 12 mars.

– Att hitta en ny stad är en utmaning varje år, Melodifestivalen är en produktion som växer och växer och därför är det svårt att hitta en stad och en arena som kan erbjuda allt som behövs. Därför är vi extra glada för att vi nu ska till Halmstad, säger Anette Helenius, SVT:s projektledare för Melodifestivalen.

Nu återstår det för Destination Halmstad att jobba framåt mot mars för att skapa evenemanget.

– Vi trodde ju att vi skulle få chansen, så vi har redan kommit en bit. Men nu får vi sätta oss ner med näringsidkare och andra och göra ett riktigt bra jobb, säger Ann Johansson på Destination Halmstad.