Högstadiebarn fick sexbilder i telefonen

1:26 min

Ett antal högstadiebarn i Rolfstorp utanför Varberg har kontaktats av en anonym Snapchat-användare som sänt sexbilder till deras telefoner.

- Det var en lärare som upplyste mig om detta i torsdags. Läraren hade fått veta detta av en elev som hade fått olämpligt material skickat till sig via den här appen, berättar rektorn för Rolfstorp och Skällinge skolor Tobias Ramstedt.

- I samband med att jag fick reda på det valde jag att göra en polisanmälan med en gång.

Appen, det är Snapchat, som är en populär chat bland ungdomar, där man kan skicka bilder till varandra. Bilderna går bara att titta på en liten stund, sedan raderas de automatiskt. Det kan därför vara svårt att visa vad som skickats, om man inte snabbt kan ta en skärmbild på sin telefon.

Det är högstadieelever på Rolfstorps skola som drabbats, alltså barn mellan 13 och 16 år. Det har rört sig om sexuella inviter, Tobias Ramstedt har sett en del av bilderna, men vill inte gå närmare in på innehållet eller hur många det är som har drabbats:

- Jag kan inte säga exakt hur många, men vi gick omedelbart ut och informerade både elever och föräldrar.

Hur tar barnen det själva?

- Jag har inte pratat med dem, men har inte sett någon större oro på skolan

Vad händer nu?

- Vi jobbar på som vanligt och fortsätter informera våra barn om de risker som finns på nätet. Vi vill hjälpa dem att förhålla sig kritisk till det man ser och att man ska vara försiktig. Det är klart att detta blir ett ganska tydligt exempel på vad som kan hända, säger Tobias Ramstedt.