Premiär för ungt Warberg

4:28 min

Innebandystormakten Warberg IC gjorde en hastig generationsväxling och blev plötsligt ett lag som med nöd och näppe tog sig till SM-slutspel. Nu tar man sats i högsta ligan - för 27:e gången.

Generationsväxlingen har gått fort och har inte gått obemärkt förbi.

– Hela truppen byttes ut på tre år, och om man hade fått chansen att skruva tillbaka klockan hade man kanske gjort på ett annat sätt, säger Oscar Lundin, huvudtränare för laget.

Senast Warberg IC vann SM-guld var 2008, men klubben har trots allt tagit sig till slutspel i femton år på raken. Och målsättningen för i år är att återigen ta sig dit, till SM-slutspelet.

– Jag tycker att vi bevisade redan i fjol att vi är ett lag att räkna med. Det var många som inte trodde på oss då. Det går lite samma vibbar i år, folk har tippat att vi ska åka ut. Jag tror väldigt starkt på vårt lag, säger spelaren Mattias Wallgren.

Tränaren Oscar Lundin är märkbart stolt över sitt lag och menar att intensiteten på Warbergs träningar är unik och fortfarande "andas" staden innebandy. Det är ett ungt lag men ambitionen är hög, menar han.

– Nu vill vi ge de unga spelarna chansen att uppleva ett slutspel och bygga vidare på de som fick vara med ifjol. Jag tror mycket på mitt lag, konstaterar Oscar Lundin.

Ikväll är det premiär i årets Superliga för Warberg IC borta mot Karlstad.