Besökare blir konstnärer på Frispel

1:33 min

I dagarna slog Halmstads konsthall upp portarna till sin nya utställning Frispel. Men till skillnad mot en traditionell utställning var faktiskt konsthallen inte fylld med ett enda konstverk vid invigningen.

Erika Danker är utställningsproducent på Halmstads kommun.

– Det är du som besökare som ska komma in och skapa och på så sätt ska konsthallen fyllas med en mängd olika verk, gjorda av en mängd folk, förhoppningsvis, säger hon.

Halmstads konsthall är fylld med material som besökarna kan använda i det konstnärliga skapandet. Här kan man måla, väva och skriva poesi bland mycket annat. Dessutom hålls det workshops i olika konstnärliga tekniker varje eftermiddag. Det hoppas Erika Danker ska locka besökare från alla generationer och med olika bakgrunder.

– Det känns fantastiskt roligt att den här utställningen har kommit till, att vi öppnar upp och att det är öppet för alla. Vi vill att trösklarna ska vara väldigt låga i den här utställningen och att alla är välkomna, säger Erika Danker.

Utställningen pågår under ungefär sex veckor. Avslutningen blir den 1 november och då ska de konstverk som besökarna skapat visas upp.

– Frispel dör inte då, utan Frispel är också konstavdelningens nya kreativa verkstad, som ska kunna ploppa upp på olika ställen - runt om i staden och även här på konsthallen och ute på Mjellby konstmuseum.