Hallandsderby på Örjans vall

Ikväll slåss Halmstads BK och Falkenbergs FF om tre viktiga poäng i fotbollsallsvenskan för herrar. P4 Halland sänder matchen live.

– Den här matchen är helt avgörande för Halmstads BK. Även om de själva säger att det är många matcher kvar så måste de vinna ikväll. Förlorar de så klarar de inte kontraktet, säger Peter Lennartsson, expertkommentator på P4 Halland.

Enligt Lennartsson är det inte riktigt lika livsviktigt för Falkenbergs FF att vinna på Örjans vall. Inför matchen skiljer det tre poäng mellan lagen, och Falkenberg ligger på kvalplats medan HBK ligger på nerflyttningsplats.

– Oavgjort resultat är helt okej för Falkenberg. Och eftersom all press ligger på Halmstad kommer det bli en matchbild som passar FFF ganska bra, säger Peter Lennartsson.

Så, vad blir resultatet ikväll?

– 1-1. Matthew Rusike gör HBK:s mål och Gustav Nilsson gör Falkenbergs. Men det är otroligt svårt att tippa det här! Det blir en jämn match.

P4 Halland sänder direkt från Örjans vall mellan kl 15 och 16. Hör hur klubbcheferna Fredrik Andersson, Halmstads BK och Patrik Lundgren, Falkenbergs FF resonerar kring framtiden för sina kämpande lag och värm upp tillsammans med respektive lags fans i radio ifall du inte kan vara på plats själv!

Dessutom sänder P4 Halland matchen i sin helhet, live på webben med start kl 18.55.