Stig Olof krohné. Foto: Muhamed Ferhatovic SR Halland.
Stig Olof krohné. Foto: Muhamed Ferhatovic SR Halland.

Trendbrott inom Försvarsmakten

1:23 min

Försvarsmakten har satsat mycket pengar för att locka folk till sina tjänster och nu sker ett trendbrott.  Trendbrottet består av att försvarsmakten nu anställer fler efter år av olika nedskärningar.

Inom garnisonen i Halmstad söker man efter 50 nya medarbetare. Det säger Stig Olof Krohné, chef för Försvarsmaktens Tekniska skola, FMTS, i Halmstad.

– Effekterna av våra kampanjer är svåra att mäta men vi har många sökande på tidigare tjänster vi sökt och kampanjerna kan ha haft en effekt på det. Vi har varit framgångsrika och vi är en attraktiv arbetsplats. Just nu är det ett trendbrott att vi söker nya tjänster, även om 50 stycken totalt inte är många så är det ändå en förändring, säger Stig Olof Krohné.

Framförallt så handlar det om att Försvarsmaktens tekniska skola söker efter nya lärare. Totalt behöver man 40 stycken, utöver det söker man efter 10 tjänster inom militärhögskolan i Halmstad. Beskedet om att Försvarsmakten söker efter nya tjänster kommer samtidigt som Försvarsmaktens Tekniska Skola fyller tio år i Halmstad, och firar det med öppet hus under lördagen.

– Det är alltid bra för varje företag att få in ny personal, yngre personal och andra tankar. Det är viktigt för oss att visa vilken bredd vi har i verksamheten och att det finns en plats för alla tekniskt intresserade inom Försvarsmakten, säger Stig Olof Krohné.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista