Norra Torggatan Kungsbacka. Foto: Sveriges Radio
På Norra Torggatan i Kungsbacka ligger flera krogar, bullret från dem har diskuterats flitigt under flera år. Foto: Sveriges Radio

Fritt fram för musik på Ester

Restaurang Ester i Kungsbacka får spela musik igen. Länsstyrelsen har hävt kommunens beslut som har inneburit att restaurangen har haft musikförbud sen i april.

Länsstyrelsen anser att kommunen misskött kommunikationen med restaurangägarna. Den anser också att ett totalförbud mot musik är en onödigt drastisk åtgärd. Ett vite om man spelar över en viss nivå hade räckt, skriver de i sitt beslut.

Nu hamnar ärendet återigen hos Miljö- och hälsoskyddsnämnden som får se över om vidtagna bullersänkande åtgärder som restaurangängarna gjort kan räcka.

Bakgrunden till musikförbudet var att grannar har klagat på att ljudet som kommer från restaurangen är för hög, dessutom gjorde kommunen en dold ljudnivåmätning i våras som visade att nivåerna inne i restaurangen översteg gränserna. Miljö- och hälskoskyddsnämnden i Kungsbacka gav då restaurangen musikförbud utan att föra dialog med Esters ägare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista