Domarklubba på lagbok. Foto: Jessica Gow/TT
Arkivfoto: Jessica Gow/TT.

RFSL begär överprövning av åklagarbeslutet

1:08 min

RFSL i Halland ska under onsdagen lämna in en begäran om överprövning av åklagarens beslut att lägga ner förundersökningen mot Halmstads moskés imam.

För ungefär en vecka sedan polisanmälde RFSL i Halland imamen för hets mot folkgrupp, efter hans uttalande om att homosexualitet är ett virus.

– Vi var helt eniga hela styrelsen, säger Mattias Uhrberg, som är kassör och pressansvarig i RFSL Halland, om beslutet att lämna in en begäran om överprövning.

Varför vill ni att beslutet överprövas?

– Vi upplever att åklagaren inte gjort allt som kan göras och att vi vill att det prövas på nytt. Se om det går att göras på ett annat sätt.

Hur viktigt är det här för er i RFSL att det här blir prövat?

-- Mycket viktigt för att det är väldigt många som känner sig kränkta ut av hans uttalande att homosexualitet är virus. Medlemmar hör av sig och tycker det är bra att vi sätter ner foten och markerar att alla har lika värde, oavsett vilken sexuell läggning man har, säger Mattias Uhrberg. 


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista