Kraftig brand i skola - skulle bli asylboende

0:57 min

Furulidsskolan i Kungsbacka brann under natten. Larmet kom strax före midnatt. 25-30 brandmän har bekämpat branden.

Ungefär halva skolan har brunnit ner och som mest har ett 30-tal brandmän bekämpat branden.

– Nu är branden under kontroll och vi har påbörja eftersläckningsarbetet, säger larmledningsoperatör Mikael Lindgren till P4 Halland tidigt på söndagsmorgonen.

Larmet kom till räddningstjänsten och polisen vid 23.30-tiden på lördagskvällen. Ingen person har kommit till skada.

Byggnaden är cirka 60 meter lång och det brann i den norra delen. Totalt var det 25 brandmän från tre brandstationer på plats. 

Furulidsskolan är inte i bruk för tillfället. Kungsbacka kommun har undersökt möjligheterna att använda lokalerna som asylboende.

– Det är så klart vi får ha det i åtanke när vi utreder, men vi vet ännu inte vad som orsakat branden, säger Sanna Lagerqvist, vakthavande befäl vid polisen i Halland.

Polisen kommer att spärra av platsen för teknisk undersökning när räddningstjänsten är klara. Polisen har upprättat en anmälan gällande mordbrand. Vad som orsakat branden är i nuläget oklart.

Branden uppstod bara ett dygn efter att en skola i Kånna, strax söder om Ljungby i Småland, eldhärjades. Även den skolbyggnaden var tänkt att användas till evakueringsbostäder för flyktingar och hade nyligen inretts.

I tisdags kväll brann en barack i Arlöv i Skåne som var ämnad för ensamkommande flyktingbarn. Boendet skulle ha tagits i bruk dagen efter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista