Mokaram Jalal kör taxi i Halmstad och är enligt ett publiktips "Halmstads skönaste taxichaufför". Foto: Jennifer Erlandsson/SR Halland
Mokaram Jalal kör taxi i Halmstad och är enligt ett publiktips "Halmstads skönaste taxichaufför". Foto: Jennifer Erlandsson/SR Halland
Publiknätverket

"Halmstads skönaste taxichaufför"

2:24 min

Mokaram Jalal är egentligen möbelsnickare men kör taxi sedan sex år tillbaka. Och det är ett kul jobb, allra mest på helgen. 

Lyssnartipset sa att Mokaram Jalal är "Halmstads skönaste taxichaufför". Och han är sannerligen en man med stort hjärta. 

– Det bästa med mitt jobb är alla glada människor på helgerna. Jag brukar säga att dans och musik ingår, då skrattar folk, säger Mokaram. 

Han kallas ofta för Jallajalla taxt, eller Mohammed Ali Hassan. Eller svenskskunk. 

– Jag har massor av smeknamn, och massor av stamkunder. Jag tror de flesta tycker det är kul att åka med mig för de återkommer nästan alltid. 

Han jobbar sex dagar i veckan. 10-11 timmar per dag sitter han i bilen. 

– Veckodagarna kan vara sega. Det är många bilar i Halmstad, svårt att få körningar när det är så många som slåss om körningarna. Men på helgerna jobbar jag bara natt och då går timmarna fort. 

– Folk är glada på helgerna, många är lite fulla och vi brukar dansa och sjunga. Min engelska är dålig så jag sjunger ofta fel i låtarna med flit vilket många tycker är kul. 

Mokaram har bott i Sverige i 10 år. Han är utbildad möbelsnickare men hans utbildning räcker inte till för att få jobb i Sverige. Därför kör han taxi. 

– Men det är kul det med, man träffar massor av trevliga människor och får ha kul med dem. Jag tror, som ni säger i Sverige, att ett skratt förlänger livet, avslutar han. 


Detta är ett publiktips. Vill du också tipsa oss? Gå gärna med i vårt publiknätverk och hjälp oss göra bättre radio – klicka på länken nedan!


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista