Internationellt fredsforum Varberg
Många i publiken under seminarierna. Foto: Jonna Burén/Sveriges Radio

Lyckad helg för fredsforum i Varberg

"Vi vill ju se att det fortsätter"
1:49 min

Engagemanget måste fortsätta, säger Teater Hallands konstnärliga ledare och initiativtagare till fredsåret, Maria Ericson, och öppnar upp för en fortsättning efter Internationellt fredsforum i helgen. 

Under året har 100-årsjubileumet av fredskongressen uppmärksammats på olika sätt, men under helgen kulminerade det i ett Internationellt fredsforum med bland annat en tidigare fredspristagare och en mängd andra gäster. 

– Jag är jätteglad, jag känner att jag själv fått ut så mycket. Det har varit en uppdatering av världen och att vi har fått in världen hit till Varberg och Halland, säger Maria Ericson.

Hon säger att det behövs för att få kunskapen och på så sätt få förståelse för vad som händer i världen och med två månader av fredsåret och årets stora händelse avklarat hoppas Maria Ericson på en fortsättning. 

– Jag tror att vi är så illa tvungna att engagera oss. Vi vill ju se att det fortsätter. Hur det ska fortsätta får många tycka, tänka och besluta om, men att det finns möjlighet att fortsätta den saken är klar, säger initiativtagaren Maria Ericson. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".