Kristian Karlsson Mattias Karlsson överraskar och imponerar. Foto: Emil Eiman Roslund/TT
Kristian Karlsson Mattias Karlsson överraskar och imponerar. Foto: Emil Eiman Roslund/TT

Dubbeltriumf för HBTK-Karlssons i Polen

Det blev dubbelsuccé för pingisduon Mattias Karlsson och Kristian Karlsson i världstourtävlingen i Warszawa.

– I stort sett alla världsnamnen är med i tävlingen, dessutom fick killarna kvala in i tävlingen. Det gör att prestationen höjs ändå mer, säger HBTK- och landslagstränaren Ulf "Tickan" Karlsson om killarnas prestation.

Svenskparet vann dubbelfinalen i Polish Open över det polska paret Jakub Dyjas/Daniel Gorak med 3-1 i set, 11-9, 8-11, 11-6, 11-9.

Karlsson och Karlsson har fina meriter i herrdubbel sedan tidigare, med EM-silver 2012 och EM-brons 2015 som största framgångar.

– EM-silvret smäller nog högre, men efter det är det här det bästa vi har gjort, säger Kristian Karlsson i mobilen till TT just före prisceremonin i Warszawa.

– Klart det är jättekul att vinna en stor turnering, det har vi inte gjort förut.

I stort sett hela världseliten med en mängd asiater var på plats i Warszawa, men i finalen väntade överraskande hemmaparet Dyjas och Gorak.

– Vi spelade stabilt under hela turneringen, vann alla matcher med 3-1 i set och i finalen hade de andra mycket stöd från läktaren, men vi var aldrig illa ute. Det var signifikativt för hela tävlingen, vi fick spela som vi vill.

Och då blir det inte så mycket skönspel.

– Nä, vi vill inte ha så mycket publikspel. Vi förstör lite. Vi spelar väldigt mycket på att låsa motståndarna. Kort och gnetigt över bordet, det är vår styrka.

Snart väntar SOC i Stockholm, den svenska tävlingen på världstouren. Med ett lika starkt startfält. Och en förväntansfull svensk duo.

– Årets roligaste tävling, utanför mästerskapen i alla fall, säger Kristian Karlsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista