Christoffer Gustafsson berättar om hoten efter att ägarna bestämde sig för att anordna Falkenbergs första gayklubb. Foto: Sveriges Radio.
Christoffer Gustafsson berättar om hoten efter att ägarna bestämde sig för att anordna Falkenbergs första gayklubb. Foto: Sveriges Radio.

Ägaren: Avbokningar och hot inför gayklubben

"Vi såg ju en röd tråd"
1:36 min

Ägarna bakom Falkenbergs första gayklubb har fått hot inför premiären. Nu berättar ägaren att de även fick 12-13 avbokningar, något som han tror beror på klubben.

I helgen slog Hallands enda gayklubb upp portarna. Men inför premiären riktades hot mot klubben och mot en av ägarna.

– Man skulle komma hit och stöka för att förstöra klubben, och spöa upp mig, säger ägaren, Christoffer Gustafsson.

Dessutom avbokade alla matgäster inför premiären. När syskonen Christoffer Gustafsson och Theresia Andersson gick ut i pressen och berättade att de skulle ordna Falkenbergs första gayklubb på sin restaurang fick de plötsligt telefonsamtal efter telefonsamtal.

Efter två dagar hade 12-13 sällskap avbokat sina bord för den helgen, berättar Christoffer Gustafsson på restaurangen Syrran och Brorsan i Falkenberg.

– Drygt 70 procent av restaurangen var bokad, det här var bokningar som var i god tid innan. Inom två dagar var alla bokningar borta. Så vitt jag vet har inte magsjukan gått här i stan. Man kan bara spekulera, men vi såg ju en röd tråd i varför alla avbokningar kom. Jag tror det fanns anledning med gayklubben.

– Man blir mest bara ledsen och lite uppgiven. Vad ska jag göra? Det är ett fritt land, säger Christoffer Gustafsson.


Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".