Sannarpsgymnasiet: Tänkte på våra elever

Ett mindre antal elever från Sannarpsgymnasiet i Halmstad studerar just nu i Paris och mår efter omständigheterna bra efter fredagens terrordåd. Rektorn för Sannarpsgymnasiet var snabb med att kontakta skolan de läser på. 

– Jag har haft kontakt med rektorn i Paris och med elevernas föräldrar. Samtliga elever mår efter omständigheterna bra och var inte inblandade eller i kontakt med attackerna som skedde. De var hemma. Rektorn vid skolan i Paris sökte snabbt upp eleverna, meddelade oss och föräldrarna att alla mår bra, det fick vi veta strax efter midnatt, säger Cecilia Ek rektor på Sannarpsgymnasiet.

Det handlar alltså om sex elever på Sannarpsgymnasiet i Halmstad som läser något som kallas Europaprofil på det samhällsvetenskapliga programmet. Elever som läser det programmet i Halmstad har möjlighet att under en termin studera på en skola i bland annat Paris. Och just eleverna var det första som rektorn på Sannarpsgymnasiet tänkte på när hon hörde om terrorattacken. 

– Naturligtvis tänker man direkt på att vi har elever som är där och att de är säkrade samt okej. Efter att man fått veta det är man såklart lika förfärad som alla andra. Tycker att det är skönt att vi har ett bra nätverk när vi har elever utomlands, de har gjort en jättebra insats på den svenska skolan i Paris, säger Cecilia Ek.  

Hur oroade var föräldrarna när de hörde om detta?

– De var lugna trots omständigheterna, de hade fått kontakt med sina ungdomar ganska snabbt, säger Cecilia Ek. 

Vad händer nu framöver?

– Vi har gett föräldrar våra kontaktuppgifter så att de kan ringa oss när de vill, sedan står rektorn i Paris, Karin Gardeli, till förfogande hela tiden per telefon. Där nere kommer man också följa upp hur eleverna mår, avslutar Cecilia Ek.