Villavagnar föreslås bli asylboende

Halmstadprästen Bosse Wahlén föreslår att villavagnarna i Olofsbo ska användas som ett boende för flyktingar istället för att skrota vagnarna. 

Som P4 Halland kunde berätta i veckan känner sig många ägare till villvagnarna förda bakom ljuset. Man blev lovade att bostadsrättsföreningen skulle driva frågan om vagnarna så att de blir kvar i Olofsbo och att ägarna slipper ta bort vagnarna från platsen. Men istället fick man ett brev där det stod att man hade 14 dagar på sig att ta bort dem från platsen. 

Därför föreslår Bosse Wahlén att vagnarna används som boende för flyktingar istället för att man ska skrota dem.

– Det var en spontan tanke jag fick när jag hörde reportaget i radion att det hade varit bättre att använda vagnarna istället för att ta bort dem eller ha sönder dem. Man kanske kunde höra med migrationsverket om de kunde hyra dem eller köpa dem och på så sätt skapa ett boende för flyktingar, säger Bosse Wahlén. 

I Olofsbo har migrationsverket redan ett asylboende där över 100 flyktingar bor. Med tanke på att det enligt migrationsverkets egna uppgifter kommer behövas fler boenden så hade det varit bättre att använda villavagnarna till att hjälpa flyktingarna istället för att eventuellt skrota dem, så tycker Bosse Wahlén som i sitt jobb kommer i kontakt med många nyanlända. 

– Dagligen hör man att migrationsverket behöver boenden och därför är detta ett sätt att göra något vettigt av vagnarna, det finns ett stort behov av boenden, säger Bosse Wahlén.