My Feldt bakar på liv och död

4:29 min

Under hösten har vi kunnat se henne i tv-programmet Dessertmästarna, där hon tävlade mot Sveriges elit inom desserter och bakverk.

När programmet som sänds på Kanal 5, spelades in i våras var My gravid i sjätte månaden. Med jämna mellanrum var hon tvungen att springa ut och spy i kulisserna, och under tävlingsveckorna sinade hennes krafter allt mer. Pressen och stressen fick henne till slut att kollapsa - och My tvingades motvilligt lämna tävlingen.

– Jag hade gärna fortsatt, men kroppen sa stopp. Det var en krasch rakt in i väggen. Jag fick åka ambulans till sjukhuset.

Nu har några månader passerat och hon har hunnit bli mamma till lilla Ingrid, 4 månader.
Men hon är fortfarande besviken. 

– Jag var ju inställd på att ta hem tävlingen. Det var bittert, säger My. 

För drygt tre år sedan förverkligade hon sin dröm om att öppna ett eget bageri. Då hade hon hunnit pröva lyckan på ansedda restauranger i London, New York och Stockholm.
Hon tycker att det är viktigt att kunna stå för det man gör och att känna yrkesstolthet - och hon är inte rädd för att sticka ut hakan.

– Varför vill man jobba med mat om man inte vill göra det på riktigt? Det finns alldeles för mycket fusk i den här branschen. 

– För mig har det alltid varit på liv och död - det finns ingen gråzon. Men man kör lätt slut på sig själv när man hela tiden känner och tycker så mycket, säger My Feldt.