Nya Moderaternas logptyp

M-politiker: Det är en häxjakt

"För att jag säger att vi ska samarbeta med SD"
1:43 min

Ledamoten Johanna Palmelid anklagas av Moderatledningen för att baktala sina partikamrater och driva frågan om samarbete med Sverigedemokraterna för hårt.

Michael Svensson är Hallandsmoderaternas ordförande. Han tycker att Palmelid har brustit i omdömet, och att hon skrivit för mycket om sina partikamrater på Facebook.

– Hon har lagt mer tid på att ondgöra sig över moderater – som har synpunkter som inte passar Johanna eller uttalar sig negativt mot Sverigedemokraterna – än att föra fram positiv moderat politik, säger Michael Svensson (M).

– Man måste bestämma sig: Är man med partiet eller är man emot partiet?

Johanna Palmelid själv tycker att det är en häxjakt, men säger samtidigt att hon inte är förvånad.

– Michael Svensson har ju flera gånger på min Facebook-sida sagt att hans främst mål är att han ska få ut Sverigedemokraterna ur riksdagen, så det här handlar ju om en häxjakt på mig, för att jag säger att vi ska samarbeta med Sverigedemokraterna i vissa frågor som vi är överens om.

På måndag ska den moderata fullmäktigegruppen ta ställning till om de har förtroende för Palmelid.

– Jag tycker det är väldigt tråkigt. Jag tycker också att det är beklagligt att jag inte får vara med på mötet eller får anteckningar efteråt på vad som sagts. Det är inte bra för demokrati eller yttrandefriheten, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".