Utredaren slår i från sig Leif GW:s kritik

3:42 min

Polisen i Halland borde ha gjort mer, och framför allt satsat mer resurser med en gång i utredningen kring mordet på en 16-årig pojke på Frennarp i Halmstad i maj 2014.

Det tycker kriminologen Leif GW Persson. Fallet är fortfarande inte löst, och SVT-programmet Veckans brott tog upp det igår.

Bland annat jämför Leif GW Persson polisarbetet kring Frennarps-mordet med polisarbetet kring mordet på Lisa Holm i somras:

– Hon blir ju föremål för en utomordentligt omfattande utredning och minutiöst noggrann. Medans (namnet på 16-åringen) behandlas ju initialt som en olyckshändelse och när man sedan kommer på andra tankar, så är det ju inte så att polismyndigheten där kastar in alla resurser i jakten på hans mördare, säger Leif GW Persson.

Utredaren av mordet på den 16-årige pojken på Frennarp är Cecilia Bergsten. Hon håller inte med GW Persson:

– Leif får givetvis tycka och säga precis vad han vill. Å andra sidan kan man ju undra vad han egentligen vet om de resurser vi faktiskt satte in i inledningsskedet, säger Cecilia Bergsten.

Varför har ni inte kommit längre i fallet än ni gjort?

– På grund av att vi delvis är fast i ett ryktesträsk. Vi har ofantliga mängder andra- och tredjehandsuppgifter, men vi har väldigt få direkta vittnesmål, säger hon.

Lyssna på klippet - du kommer inte ångra dig!