Jonas Bergqvist. Foto: Patric Ljunggren/Sveriges Radio
Jonas Bergqvist. Foto: Patric Ljunggren/Sveriges Radio

Bankchefen: Vi måste stå upp för Halmstads lag

Bergqvist vill rädda HBK och Drott
1:42 min

Halmstad BK har åkt ur allsvenskan och Drott ligger sist i elitserien i handboll. Men nu vill  tidigare hockeyproffset och numera chefen på Swedbank i Halmstad, Jonas Bergqvist, göra något åt saken. 

I veckan uppmanade han därför näringslivet i Halmstad att hjälpa till att få sportstaden att blomstra igen. 

– När jag flyttade till Halmstad 2010 tyckte jag det var fantastiskt att få ta en promenad bort till Örjans vall för att kolla på allsvensk fotboll eller gå och titta på Drott. Så jag tycker vi blir lite fattigare om vi inte har kvar de här lagen framöver. 

I ett upprop inför flera hundra företagare i Halmstad så uppmanade Jonas Bergqvist därför näringslivet i Halmstad att gå in i idrotten för att behålla elitidrotten.

– Under de fem åren som jag har bott i Halmstad så har jag lärt mig Halmstadsfolket rätt bra. Man är rätt stolt över den historia man har inom idrotten och det har blivit en del av vardagen att kunna se allsvensk fotboll och handboll på toppnivå. Så nu sörjer många. Jag skulle uppmana till ett riktigt upprop, nu gäller det! Nu ska vi rädda de här fina, anrika klubbarna och då hjälps vi åt allihopa. 

Kommer ditt upprop att vara till någon nytta?

– Jag hoppas det, men det krävs ju också att det inte bara är näringslivet. Kommunen brukar ju ofta säga att man är en breddidrottskommun, vilket jag tycker är fantastiskt, men jag tycker inte att det finns något motsattsförhållande i det här. Klubbarna har sin roll i det här, att verkligen börja jobba långsiktigt med ordning och reda, koll på ekonomin. Så de har också en resa att göra för att näringslivet, kommunen och privatpersoner ska tro på det och ställa upp. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".