Mål via köksvägen gav Hammers derbyseger

1:57 min

Det var hemmalaget Halmstad Hammers som drog det längsta strået i derbyt i ishockeyns division I mot Varberg Vipers. I en jämn match vann Hammers med 3-2 (1-1, 1-0, 1-1).

Efter den första perioden, som inte bjöd på något vidare spel, stod det 1-1 och det kändes rättvist. Roman Andrejev gav Varberg Vipers ledningen i powerplay och Lucas Geyzon kvitterade för Hammers med ett slagskott.

Hammers ökade tempot i den andra perioden och kunde efter dryga två minuter ta ledningen med 2-1 genom mål av Björn Hjärpe. Hammers hade en ypperlig möjlighet att göra fler mål i slutet av perioden när man i drygt fyra minuter hade power-play, men Varberg agerade starkt försvarsmässigt.

I den tredje och sista perioden kvitterade Varbergs Roman Andrejev till 2-2, hans andra mål. Det skulle bli ytterligare ett mål och det blev det när Henrik Reis gav sitt Hammers ledningen med 3-2, vilket också blev slutresultat. Reis tog den berömda köksvägen, alltså där han rundade baksidan av målet för att sedan trycka in segerpucken.

I tabellen ligger Halmstad Hammers 6:a med 22 poäng, medan Varberg Vipers ligger näst sist med 14 poäng.