Tiggaren blev hennes kärlek

3:09 min

Josefin Karlsson började prata med tiggaren Florin Serhan utanför affären. Det blev början på en vänskap som sedan gick över i kärlek

Det hela började med att Josefin Karlsson satt i sitt fönster och tittade ut på tiggarna utanför matbutiken mittemot.

– Jag tänkte att de har det väldigt bedrövligt och alla mina vänner pratade så negativt om tiggarna så jag blev förbannad en dag.

På det sättet lärde hon känna Florin Serhan.

– Vi pratade om våra seder. Han pratade om sina rumänska och jag talade om våra svenska. Jag tyckte det var mest intressant att lyssna på honom. I Rumänien leve de som vi gjorde i Sverige för hundra år sen.

Bit för bit utvecklades vänskapen. Florin sjöng och dansade och sedan började de göra små utflykter ihop. Bland annat till en kyrka.

– Där blev han väldigt rörd och började gråta så jag gick ut för att han skulle få vara i fred. Men han sprang ut efter mig och jag är inne på att det var där jag blev jättekär i honom.

Josefin och Florin började prata mer och mer och även via telefon. De pratade i flera timmar

– En dag frågade han om jag hade känslor för honom och så blev vi ihop!

I början av december vankas det stort bröllop i Sverige där både Josefin Karlssons släkt och några av Florins släktingar kommer

Planen är att om några år hålla ett stort bröllop i Rumänien. Och planen är att det kommer bli ett riktigt sagobröllop i dagarna tre.