Emma Samuelsson
1 av 2
Emma Samuelsson. Foto: TT Nyhetsbyrån
Emma Samuelssons katt på en rosa möbel. Foto: Privat
2 av 2
Fäktaren Emma Samuelsson räddade sin katts liv tack vare snabbt ingripande. Foto: Privat

Emma hoppas på OS

13 min

Emma Samuelsson är stjärnskottet som fäktat sig till ett VM-silver. Men hennes fäktkunskaper har även räddat hennes katts liv.

Trots att Emma Samuelsson stod för Sveriges största framgång någonsin när hon i somras tog VM-silver så är det oklart om hon får tävla i OS i Rio nästa sommar.

– Det är inte klart förens i mars. Fäktningen har en väldigt krångligt kval, särskilt om man kommer från en liten fäktnation i Europa vilket jag gör så det är lite synd.

– Men jag har tre olika chanser att kvala till OS, det är antingen via laget eller som en av två tjejer från Europa som kvalar in utan lag. Om inte det lyckas så får jag åka på ett OS-zon kval där europeiska tjejer som inte kvalat in till OS möts. Och då är det bara vinnaren som går till OS.

Vilken väg tror du blir den enklaste?

Ja länge såg det ut som att laget skulle vara det. Men nu har vi två tävlingar kvar och vi måste ta medalj på båda två. Lyckas vi med det så kvalar vi, säger Emma.

Har du någon gång haft nytta i ditt privatliv av att vara duktig på värja!

– Det har jag! För jag har räddat min katts liv!

Klicka på ljudet för att lyssna på ett trevligt hemmabesök hos Emma där hon berättar om katträddning, sjukdom och framtidsmål!Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista