Amanda, Sara och Sara som går samhällsprogrammet. Foto: Muhamed Ferhatovic/Sveriges Radio
1 av 2
Amanda, Sara och Sara som går samhällsprogrammet. Foto: Muhamed Ferhatovic/Sveriges Radio
Falkagårdprat. Foto: Muhamed Ferhatovic/Sveriges Radio
2 av 2
Falkagårdprat. Foto: Muhamed Ferhatovic/Sveriges Radio

Ungdomar: Prata mer med oss

7:55 min

Under måndagen sänder P4 Halland live från Falkenberg. Vi pratar om integration i kommunen. Amanda,  Sara och Sara läser första året på samhällsprogrammet i Falkenberg. 

– Politiker pratar mycket om att unga inte har jobb och att det är ett problem, men man måste prata mer med oss. Fråga oss hur vi mår. Idag sätter samhället stor press på unga och med rätt stöd hittar man också rätt motivation till att studera och sedan komma in på arbetslivet, säger Sara.

– Det är viktigt att sätta sig ner med unga och prata om hur de mår, mår man inte bra så blir det svårt att bry sig om andra saker som till exempel skola, säger Amanda. 

Falkagård behöver sin fritidsgård
– Det har utvecklats dåligt, det skedde ju ett mord för något år sedan. Föräldrar vågar inte släppa ut sina barn för att de är rädda att någonting ska hända dem. Det blev sämre när ungdomsgården lades ner förra året, säger Sara.

– Tjejer och killar hade bra samhörighet, pratade med varandra och umgicks. Unga hade någonting att göra. Nu är det inte alls så sedan ungdomsgården lades ner, säger Amanda. 

Hör Amanda, Sara och Sara berätta mer, klicka på ljudknappen ovan!Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista