Revygänget samlat till första dagens repetition.
Revygänget samlat till första dagens repetition.

Falkenbergsrevyn rynkar pannan

"Vi behövde den eftertänksamheten också"
1:22 min

Sveriges största nyårsrevy, Falkenbergsrevyn, repeterar med både skratt och rynkade pannor.
Med revytiteln "Ute och reser - En världslig revy!" gör revygänget också allvarliga nummer i år - som höstens flyktingström.


– En bra revy måste spegla både sött och salt, säger producenten för Falkenbergsrevyn, Magnus Wernersson.

Revyn gör en betraktelse över höstens stora flyktingström, men också över böndernas allt större problem med sin mjölkproduktion. 

Den här veckan börjar revygänget repetera inför premiären på trettondagsafton. 

Falkenbergsrevyn har valt ut ett 50-tal händelser och trender att driva med, däribland Volkswagens avgasskandal, Greklands konkurshot, SD:s uteslutning av sitt ungdomsförbund och att Åsa Romson är i ständigt blåsväder.  

– Vår publik kommer ofta långväga ifrån och det ska mycket till för att lokala händelser ska få plats i revyn, säger Magnus Wernersson.
– Fast i år har vi varit väl tillgodosedda med rikskända lokala fenomen, som det nya arenanamnet i Falkenberg och Gekås Ullared som världens tredje största turistmål, fnissar Magnus Wernersson, och tillägger att man inte heller missat "dyngrakan" mellan Heberg och Skrea. 


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".