Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson. Foto: Björn Lindgren/TT.
Johanna Palmelids nya partledare, Jimmie Åkesson. Foto: Björn Lindgren/TT.

Palmelid om sin roll i SD: "Vi får se hur det blir"

"Naturligt att det blev Sverigedemokraterna"
1:26 min

Den tidigare moderaten Johanna Palmelid i Varberg ser partibytet som naturligt.

– Att det blev just Sverigedemokraterna är naturligt. Det har väl inte undgått någon att jag förespråkat samarbete mellan Moderaterna och Sverigedemokraterna eftersom jag anser att man ligger väldigt nära varandra. Och SD är ett parti med konservativt parti med tydliga riktlinjer och en tydlig ideologisk kompass, säger Johanna Palmelid.

Moderaterna i Varberg meddelade under veckan att de tappat förtroendet för Palmelid bland annat eftersom hon lobbat starkt för att partierna skulle samarbeta. Efter det valde Palmelid själv att lämna Moderaterna, och samma dag lämnade hon in en ansökan om att gå med i Sverigedemokraterna. Vilken roll hon får i partiet är dock inte klart.

– Vi får se hur det blir. Nu finns det inga platser lediga inom Sverigedemokraterna, så vi får se hur det blir i framtiden.

Johanna Palmelid har suttit som ersättare i socialnämnden och som ledamot i stiftelsen Apelvikens sjukhus för Moderaterna, men båda de här uppdragen lämnar hon nu.

– Jag står för mitt ord, och jag lovade Ann-Charlotte Stenkil (Moderaternas kommunråd i Varberg) att avsäga mig platserna, och det kommer jag också att göra, säger Palmelid.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".