Sjöaremossen, Frillesås BK:s hemmaplan. Foto: Fredrik Brorsson.
Mildvädret ställer till det för isen på Sjöaremossen. Foto: Fredrik Brorsson.

Efter ännu en inställd match: "Man ger aldrig upp"

"Vi är ett segt släkte"
4:28 min

Hemmapremiären skulle spelats mot Jönköping, men den ställdes in. Nytt försök ikväll – men inte heller nu är vädret på Frillesås BK:s sida.

– Vi är ett segt släkte, bandyfolket, vi ger aldrig upp, säger Lars-Johan Svanström, ordförande i Frillesås BK.

Hur känns det att titta ut över Sjöaremossen och inse att det går inte att spela?

– Visst är det jättetråkigt. Inför varenda helg- och kvällsmatch som är inbokad så är ju alla på spänn och vill spela. Så nä, det är lite halvtrist.

Det verkar vara lite Davids kamp mot Goliat att spela bandy så här långt söderut. Är det inte bättre att satsa på en annan sport?

– Ja går ju mycket prat om att bandy ska spelas i norra delen av landet. Men nu ploppar det upp bandyhallar även i södra Sverige, och sedan tycker jag att det ska finnas vinteridrotter! Jag är uppvuxen med att man spelade fotboll på sommaren, och sedan bytte man till en bandyklubba på vintern. Och den växlingen gjorde gott. Man blev mer sporrad sedan när fotbollssäsongen drog igång, än om den bara rullade på i tolv månader.

Hur är det med återväxten i klubben med tanke på att det blir såhär att det inte går att spela matcherna hemma?

– Vi har bra återväxt! Föräldrar skickar sina barn på simskola, de ska lära sig cykla, och det är likadant med skridskor. Och när de väl har lärt sig åka skridskor så får de en bandyklubba i handen.

– Jag såg bara igår när vår skridskoskola började, det var så mycket vatten på isen att det var mer vattenpolo än något annat. Barnen går ut och har ett leende på läpparna trots att de är genomblöta efter en kvart. Man står bara och ler när man ser dem kämpa på i motvinden, säger Lars-Johan Svanström.

När matchen mot Jönköping ska spelas återstår att se. Klubbarna ska diskutera saken idag.

– Det blir någon gång i december.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".