Pontus Zetterman HK Drott. Foto: Patric Ljunggren/Sveriges Radio
Pontus Zetterman HK Drott. Foto: Patric Ljunggren/Sveriges Radio

Äntligen seger för Drott

"Det är underbart"
1:52 min

Så kom den till sist, Drotts första seger i elitserien denna säsong, då Karlskrona besegrades med 29-21.

Inför drygt 800 åskådare i Halmstad arena tog Drott i den 19:e omgången säsongens första seger i elitserien, då nykomlingen Karlskrona besegrades med 29-21.

Drott inledde bäst och gick fram till ledning med 6-1, men gästerna närmade sig och ledningen krympte till 8-6, och då gjorde Drott fem raka mål och kunde sedan gå till halvtidsvila med ledning 14-8.

I den andra halvleken drygade Drott ut sin ledning till 26-15 som bäst och till sist slutade matchen 29-21 till Drott. Säsongens första seger var ett faktum och det var både glädje och lättnad i Drottlägret efter matchen.

Segern grundlades framför allt genom ett utmärkt utgrupperat försvarsspel i kombination med ett lika utmärkt målvaktsspel av Johan Larsson, som svarade för ca 15 räddningar. Framåt lyckades Drott med både kontringar och linjeinspelningar och även om en del frilägen missades så lyckades man göra 29 mål.

Pontus Zetterman gjorde 7 mål, Anton Blickhammar 6 mål och Viktor Hallén 5 mål. Närmast väntar Karlskrona igen, fast då på bortaplan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".