Sofia Arvidsson lyfter pokalen efter sin andra WTA-titel i Memphis 2012. Foto: Mark Humphrey/TT.
Sofia Arvidsson lyfter pokalen efter sin andra WTA-titel i Memphis 2012. Foto: Mark Humphrey/TT.

Sofia Arvidsson slutar med tennisen

"Känns vemodigt"
4:18 min

Efter 15 år som proffs lägger Sofia Arvidsson tennisracketen på hyllan.

– Det är något som har växt fram under en tid. Under 2015 har det varit tungt att resa runt och ha motivation och hunger hela tiden, säger Sofia Arvidsson.

Hur känns det i hjärtat?

– Det känns bra. Det känns som rätt beslut. Samtidigt är det lite vemodigt, det har varit mitt liv i 15-16 år så det är klart att det känns konstigt att vakna upp idag och tänka "nä, nu spelar jag inte tennis längre".

När Sofia Arvidsson var som bäst var hon rankad 29:a i världen, efter att hon bland annat vunnit sin första WTA-turnering i Memphis 2006. Men resultaten har inte varit med henne under de senaste åren, och numera har hon rasat till 320:e plats.

Sofia Arvidsson debuterade i den internationella tennistouren för damer, WTA, år 2000 när hon var 16 år. Men tennis började hon spela redan som åttaåring. Sina två WTA-titlar i singel har hon tagit i Memphis, den första alltså 2006 och den andra 2012. Dessutom har hon tagit en dubbeltitel ihop med Johanna Larsson i Quebec 2010.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".