Inger Gunterberg är kommunikationschef på Skanova. Foto: Pressbild.
Inger Gunterberg är kommunikationschef på Skanova. Foto: Pressbild.

Skanova: Det tar tid att fixa telefonin

"Tekniker som har jobbat i princip veckans alla dagar"
4:04 min

Flera hallänningar har varit utan telefoni sedan stormen Gorm. Att det dragit ut på tiden handlar bland annat om att elen inledningsvis slog ut och det kalla vädret, enligt kommunikationschefen på Skanova.

– Jag vill börja med att beklaga att det tagit så lång tid att åtgärda det här felet. Men naturligtvis känns det bra att det blir åtgärdat.

Inger Gunterberg är kommunikationschef för Skanova och förklarar hur Telia och Skanova arbetat med den fasta telefonin efter stormen Gorm.

– Vi har ju haft helt andra volymer fel sedan vi hade stormarna Gorm och Helga här i början av december. För det första får man oftast elavbrott, så det kan ta en eller två veckor innan vi kan börja felsökningsprocessen, berättar Inger Gunterberg.

Även nedblåsta ledningar ställer till problem och man behöver röja ledningsgator, bland annat med hjälp av LRF, förklarar hon.

– Det tar lång tid att komma fram och ibland är det lite otillgängliga områden. Vi har haft tekniker som har jobbat i princip veckans alla dagar. För det är naturligtvis vår ambition att åtgärda de här felen så fort som möjligt.

Att skarva kopparledningar är också komplicerat, enligt Skanovas kommunikationschef. 

– Och särskilt vid den här tiden på året när det är kallt, det kanske är snö och kan vara lite otillgängligt.

– Man kan tycka att det är lite lång tid, men man måste också förstå förutsättningarna för de tekniker som är därute och åtgärdar felen, säger Inger Gunterberg, kommunikationschef på Skanova.Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".