- Smartare än en pirat - funkar det? Emil Ågren, Viktor Andrén och Hanna Shoaff snor ihop en låt. Foto: Jonna Burén/Sveriges Radio
- Smartare än en pirat - funkar det? Emil Ågren, Viktor Andrén och Hanna Shoaff snor ihop en låt. Foto: Jonna Burén/Sveriges Radio

Framtidens stjärnor i Kungsbacka?

Reportage från låtskrivarworkshopen
4:06 min

På lördagen samlades ett 20-tal ungdomar för att skriva låtar i Kungsbacka.

Simon Ljungman, som till vardags spelar i Augustifamiljen, till exempel i På Spåret, och med Håkan Hellström, fungerade som en mentor på låtskrivarverkstaden i Kungsbacka och ger tips och berättar mer om hur det kan funka. 

De som är med skriver först texter genom att alla skriver en mening och viker bort den så att bara sista ordet syns och sen så skriver nästa person en mening till, det blir många skratt när texterna läses upp. 

En av deltagarna är här är Hanna Shoafg från Vallda. 

– Jag har många gånger försökt skriva låtar, man kommer till några rader men sen blir det inte så mycket mer.

En annan här är Viktor Andrén från Lindome.

– Jag får ihop refrängen, men sen gäller det ju att få till en meningsfull vers också och det brukar inte gå så bra, säger Viktor och kommer på att han och Hanna kan ju samarbeta. 

Hanna Shoafg och Viktor Andrén har tillsammans med Emil Ågren och två andra just format en grupp för att skriva klart låten. Emil har också skrivit en del innan han kom hit.

– Det finns ju vissa ackord som hänger ihop, det är väldigt bra att börja så u alla fall. 

De är rörande överens om att de alla vill jobba med musik någon gång och här är de för att få inspiration.

– Det påminde mig om när de som jobbat med att måla som sa "ta ett par steg bak så får du helheten", det är samma här, säger Hanna. 

Efter att de skrivit texterna blir det musikskrivande i replokalerna och i slutet av dagen spelar gänget upp en låt. 

Vem vet, du kanske ska minnas vart du hörde dem först, Hanna Shoafg, Viktor Andrén och Emil Ågren kanske är nästa att fylla Ullevi.

– Du kanske ser mig stå i någon park och spela med en hatt du kan lägga pengar i, säger Emil Ågren.

För att höra en del av resultatet, lyssna på reportaget.  


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".