Annelie Nordström: Jag vill be medlemmarna om ursäkt! Foto: JESSICA GOW/TT
Annelie Nordström: Jag vill be medlemmarna om ursäkt! Foto: Jessica Gow/TT.

Kritik mot Kommunals ordförande i hemlänet

Kommunals ordförande Annelie Nordström, som ju kommer från Halmstad, berättade i går att hon avgår i maj. Nyheten väcker starka känslor bland P4 Hallands lyssnare.

10 000 medlemmar har lämnat efter den 13 januari när Aftonbladet inledde sin granskning av fackförbundet Kommunal som handlade om allt från lyxresor och porrshower till utrikesministerns hyreskontrakt.

I går meddelade Kommunals ordförande att hon avgår i kongressen i maj. Något som väcker reaktioner bland hallänningarna på P4 Halland Facebook-sida.

Man har trampat på dessa som bär upp en rörelse som kommunal. Men det är sämre timing än någonsin, mängder med avtal som går ut, och fokus hamnar på intern skit som aldrig skulle behöva ske om man arbetar rätt och riktigt.

För jävligt. Jag tycker hon ska bort direkt och hon ska inte ha något avgångsvederlag alls. För om vi arbetare hade sagt upp oss från ett jobb så hade vi inte fått stämpla på tre månader ju.

Girigheten har fått ännu ett ansikte, och skadan och förtroendet är redan förbrukat. Direkt avgång och hela styrelsen är det enda som gäller då de är lika delaktiga.

Bara till att börja stämpla och betala tillbaks våra pengar som de supit och rest upp.

Men Kommunals ordförande får även stöd:

Ogillar i högsta grad att Kommunals ordf avgår, hon om någon arbetar för medlemmarna för att få jämlikt på arbetsplatserna, har tagit tag i våra låga löner gentemot andra förbund osv.

Synd

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista