Flera klubbar visar intresse för Gustaf Nilsson. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT.
Flera klubbar visar intresse för Gustaf Nilsson. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT.

Gustaf Nilsson om flytten till Bröndby

1:09 min

Nu är det klart att Falkenbergs FF har sålt 18-årige anfallstalangen Gustaf Nilsson till danska Bröndby IF.

– Det känns jättebra, det ska bli kul att komma dit till sommaren, säger Gustaf Nilsson till P4 Halland.

Nilsson kommer alltså att stanna i Falkenbergs FF fram till EM-uppehållet och ta studenten i Falkenberg. Han kan därmed vara med under tolv allsvenska matcher för FFF.

– Jag vill såklart göra så många mål som möjligt och göra det så bra som möjligt för Falkenberg så att de får ett bra läge inför hösten, säger Nilsson.

Tror du att de kan hålla sig kvar i Allsvenskan trots att du lämnar?

– Ja, det tror jag.

Den 13 juni träder kontraktet i kraft. Nilsson har skrivit på ett fyraårskontrakt med köpenhamnslaget.

Bröndby IF är ett klassiskt storlag som fostrat många danska stjärnor, och Nilsson kommer nu bli klubbkompis med Johan Elmander bland annat. Bröndby har haft det lite knackigt under några år, men satsar nu igen.

– Gustaf är en fantastisk spännande spelare som vi är glada över att få jobba med. Han har trots att han bara är 18 år redan visat sitt värde i den högsta ligan med sina sex mål under hösten, säger Troels Bech som är sportchef i Bröndby.

Bech lyfter också fram att Gustaf Nilsson tagit plats i U21-landslaget och säger att han är en atletisk spelar som är snabb med fötterna.

– Men lika viktigt är att han är en hungrig spelare som vill lära sig och utveckla sitt spel. Att vi skriver på för fyra år är ett uttryck för att vi tänker långsiktigt. Han är en spelare med utvecklingspotential och han kan bli en profil.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista