Logga Warbergs IC. Foto: Patric Ljunggren/Sveriges Radio
Logga Warbergs IC. Foto: Patric Ljunggren/Sveriges Radio

Warberg tappade segern

1:38 min

Warberg förlorade hemma mot Sirius i superligan i innebandy. Laget är nu i allra högsta grad indraget i striden kring nedflyttning.

Med ett ledningsmål i inledningen av den tredje perioden och en räddad straff av målvakten Tobias Jernstrand trodde nog många i Warberg Victory Center att hemmalaget skulle ta en viktig seger mot Sirius.
Men under säsongen har laget släppt in många mål i numerärt underläge och på  straffens efterföljande utvisning kvitterade gästerna från Uppland. Sirius gjorde sen 3-4 och trots att Warberg höll bollen på offensiv planhalva stora delar av matchavslutningen så skapades få målchanser. Istället kontrade Sirius in ytterligare två mål när Warberg plockat ut målvakten. Matchen slutade 3-6.

Warbergs andraformation med Daniel Karlander, Mattias Hasselström och Mattias Kongstad gjorde samtliga Warbergs mål i matchen och Kongstad var mycket besviken efter matchen:

– Vi ger dem för mycket ytor och tid i fickorna, sa han till P4 Halland efter matchen.

Hur ser du nu på situationen med bara sex poäng till nedflyttningstrecket?

– Jag tror att alla vill uppåt i tabellen, vi är inte nöjda med den tabellsituation vi har.Patric.ljunggren@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista