Victoria Larsson har gått ner 32 kilo sedan hon gjorde sin operation hösten 2015. Foto: Privat.
Victoria Larsson har gått ner 32 kilo sedan hon gjorde sin operation hösten 2015. Foto: Privat.

Victoria har gått ner 32 kilo sen i höstas

3:56 min

Jag ångrar att jag inte gjorde den tidigare, säger Victoria Larsson i Falkenberg som åkte till Kristianstad för att göra sin gastric bypass-operation.

– Jag har inte den hungerkänslan jag hade innan, utan det är mer att jag behöver energi för att jag ska orka med dagen, säger Victoria Larsson från Falkenberg.

När Victoria gjorde sin operation fanns inte möjligheten att göra den i hemlänet, utan hon fick åka till Kristianstad istället.

Men nu har Region Halland återigen bestämt att sjukhuset ska genomföra magsäcksoperationer.

– Jag tycker det är en fantastisk grej att man kan få göra det. Jag har haft problem med min vikt sen jag var liten, säger Victoria Larsson.

Den 12 oktober gjorde hon en titthålsoperation där hon fick fem hål på magen och opererades under 45 minuter.

– De skär bort en bit av magsäcken, men de tar inte bort den utan de kapar av och syr ihop. Så det blir en mindre magsäck, förklarar hon.  

Först blev Victoria ombedd att gå ner några kilo före operationer, för att visa att hon var motiverad. Efter operationen har hon rasat i vikt.

– Totalt har jag gått ner 32 kilo, berättar hon.

Men det är inte bara att operera sig, säger Victoria, utan man måste tänka på kost och motion.

– Det är inte bara att operera sig och så går du ner i vikt.

För Victoria ser livet annorlunda ut nu, jämfört med förra hösten. Sedan tre månader tillbaka arbetar hon som lastbilschaufför. Ett arbete som hon tror hade varit omöjligt med 32 extrakilo.

– Jag ska gå ner mer, men jag mår redan mycket bättre. Jag känner inte igen mig på kort från i somras. De har inte opererat huvudet på mig, men man skulle nästan tro det eftersom jag är så positiv och glad, säger Victoria Larsson.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista