Droppande vattenkran. Foto: Håkon Mosvold Larsen/TT Bild
Foto: Håkon Mosvold Larsen/TT Bild

Orsaken till vattenläckan i Falkenberg identifierad

Det är lågt vattentryck i stora delar av området Tröingeberg i Falkenberg. Nu har man hittat felet. 

Enligt kommunen kan högt belägna delar bli helt utan vatten. Orsaken är en vattenläcka som lagas under måndagen.

– Det är ett rör 4 meter under marken som spruckit vid en genomföring genom en vägg, säger Bengt Åke Bengtsson, arbetsledare på Vivab, till P4 Halland.

Läckan är på Vivabs egen anläggning, högreservoaren, i Tröingeberg. Förmodligen kommer läckan inte fixas ikväll, utan man gör en tillfällig lagning så att fler ska kunna få vatten i kranarna, men arbetet fortsätter även imorgon.

Runt 1000 hushåll bedöms ha lågt vattentryck, medan cirka 20 hushåll är helt utan vatten.

– Vi vet var läckan är. Den är fyra meter under marken och vi har inte grävt ner till ledningen än, säger Bengt-Åke Bengtsson, arbetsledare på ledningsnätet Vivab, strax för halv tre på måndagseftermiddagen till P4 Halland.

Tidigare under dagen hade Bengt-Åke Bengtsson en ambition om att ha lagat läckan före klockan 16, men den tiden kommer inte uppfyllas.

– Vi vet ej orsaken till läckan och vi har inte kommit ner till läckan än, så blir det klart idag så blir det klart tidigast sent ikväll, sade han strax för halv tre på måndagseftermiddagen

På kommunala Vivab har man ingen klar prognos om när läckan ska vara lagad.

Vattentank finns i korsningen Lindéns väg/Gökvägen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista