Rullstol. Foto: Simon Paulin/TT och Janerik Henriksson/TT
Foto: Simon Paulin/TT och Janerik Henriksson/TT

Halmstad kommun får kritik för dålig skottning

3:58 min

Halmstad kommuns dåliga skottning gör att många blir ofrivilligt isolerade, säger Jonny Persson från rörelsehindrades förbund DHR.

Nu har DHR skickat en skarp skrivelse till Halmstad kommun där de klagar på en bristfälliga snöröjning.

– Då när den första snön kom så var man väldigt sen eller gjorde ingen snöröjning alls på en hel del gång och cykelbanor och redan där skapade det problem för personer med nedsatt rörelseförmåga. Det är jättesvårt att ta sig fram eller nästan omöjligt att ta sig fram med rullstol när det kommit lite snö.

Detta är tyvärr inget nytt, berättar Jonny Persson från DHR i södra Halland. Han säger att svaret från Halmstad kommun är att de inte har tillräckligt med resurser och att man inte kan röja på alla ställen.

Att det är dåligt skottat eller det blir stora snövallar som man inte kan ta sig förbi leder till att många av DHRs medlemmar ofrivilligt väljer att stanna inomhus.

– Det är ju så att man vågar sig inte ut helt enkelt. Det blir en form av husarrest för många av våra medlemmar och personer med nedsatt rörelseförmåga, säger Jonny Persson från DHR i södra Halland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista