Halländska kungen filmar i Riga

5:57 min

Prinsessan Victoria och prins Daniel planerar att flytta till Finland så drottningen och pappa kungen åker dit för att för att få dem på andra tankar. Detta är upplägget i reklamfilmen som falkenbergaren och underhållaren Jan Wolfhagen dragits in i.

Underhållaren Jan Wolfhagen har gjort sig känd i Sverige med sin imitation av kung Karl XVI Gustaf. Nu ska han och tre andra "look alikes" bli kända i Finland som kungafamiljen. Det är ett finskt varuhus som vill skapa en reklamfilmserie liknande ICAs reklamsuccé och i veckan pågår inspelningarna i Riga.

– Vi gör ett jobb här för ett finskt företag som heter Prisma så vi filmar hela veckan en reklamfilm som kommer att sändas i början av februari i framförallt Finland, Estland, Lettland och Litauen. Sedan kommer det bli en webbversion på Youtube , så vi har väldigt roligt.

Lyssna på samtalet med Jan Wolfhagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista