Gertrud och Sune Ekeroth tillsammans med Malin Horvath från hemtjänsten. Foto: Madelene Sandin/Sveriges Radio.
Gertrud och Sune Ekeroth tillsammans med Malin Horvath från hemtjänsten. Foto: Madelene Sandin/Sveriges Radio.

Gertrud trött på kritiken – hyllar hemtjänsten

1:32 min

Gertrud tröttnade på alla klagomål om hemtjänsten och ringde radion för att berätta om alla kramar som hon får av personalen i Halmstad.

Den 27 januari är det hemtjänstens dag och en som vill hylla personalen är Gertrud Ekeroth i Halmstad.

– Jag tycker att det ska fram sånt som är fint också. Inte bara klagomål. Det klagas på allt, ingenting är bra. Varför kan man inte ta fram sånt som är fint?

Gertrud har fått besök av hemtjänsten i 14 år, sedan hennes man drabbades av en stroke och blev förlamad i halva kroppen.

I början var det bara lite hjälp eftersom hon själv kunde göra en hel del, men numera har hon reumatism och får besök vid ett par tillfällen varje dag.

– Jag väntar på att hemtjänsten ska komma om en halvtimme, så ska vi dricka kaffe, berättar hon för P4 Hallands Pelle Hörmander.

– De är fantastiska!

På vilket sätt?

– Vänliga, omtänksamma och vi har kul tillsammans. Det är många däruppe, men jag känner de flesta nu. Om de inte har varit på ett tag kommer de och frågar "hur mår du?" och ger mig en kram.

Det stör inte dig att det är många olika som kommer?

– Nej, de är lika goa allihopa.

Vad tycker du är bäst med hemtjänsten då?

– De kommer hem till mig och jag får vara hemma i mitt eget hem. Jag skulle aldrig kunna tänka mig att bo på ett äldreboende. Nej, nej, nej.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista