Växjö Lakers sportchef Henrik Evertsson. Foto: Lena Gustavsson/Sveriges Radio
Växjö Lakers sportchef Henrik Evertsson. Foto: Lena Gustavsson/Sveriges Radio
Växjö

Rättegång mot Växjö Lakers sportchef

Reporter Jonatan Bergman inför rättegången
0:58 min

I dag ställs Växjö Lakers sportchef Henrik Evertsson inför Växjö tingsrätt. Han står åtalad för misshandel i samband med guldfirandet 2015. 

Det var i samband med Växjö Lakers guldfirande i slutet av april förra året som sportchefen Henrik Evertsson hamnade i ett uppmärksammat gatuslagsmål med ett gäng unga män i centrala Växjö.

Versionerna om vad som hände under slagsmålet går isär – de unga männen menar att Evertsson var den som attackerade, medan Evertsson själv hävdar att han agerade i självförsvar.

Evertsson var efter slagsmålet först med att anmäla de unga männen, men efter att P4 Kronoberg publicerat ett kort filmklipp som skildrade en del av slagsmålet fattades misstankar även mot sportchefen.

Åklagare har senare avskrivit misstankarna mot de unga männen och nu står istället Växjö Lakers sportchef Henrik Evertsson som ensam anklagad för misshandel på två åtalspunkter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".