Hiba Charkas  Sanna Lovén i Röda Korsets ungdomsförbund. Foto: Peter Bengtsson/Sveriges Radio
Hiba Charkas Sanna Lovén i Röda Korsets ungdomsförbund. Foto: Peter Bengtsson/Sveriges Radio

Ungdomsförbund söker frivilliga

5:12 min

Unga människor som hjälper unga människor - det är målet med röda Korsets Ungdomsförbund i Halmstad som bildades förra året och som nu vill intensifiera sitt arbete.

Röda Korsets Ungdomsförbund (RKUF) vill vara en ung röst inom Svenska Röda Korset.

- Vi vill vara ett komplement till Röda Korsets verksamhet i övrigt. men man har inte speciellt fokus på barn och unga, säger Sanna Lövén som sitter i den lokala styrelsen.

Ungdomsförbundet satsar på två fokusområden. Humanitär migration handlar om att ha kompisgrupper som vänder sig framförallt ensamkommande flyktingbarn. Det andra handlar om social trygghet där man bland annat jobbar med jourhavande chatt.

- Vi söker frivilliga till detta. Det finns nationellt och heter jourhavande kompis. Man skall chatta, vara kompis och bekräfta. Vi är inte specialister utan finns där som en vän.

Redan idag har föreningen lokalt i Halmstad ett tiotal engagerade ungdomar men med fler frivilliga så kan man göra mer och därför håller man öppet hus under tisdagen där nyfikna kan få veta mer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista