Jonathan Berg och Anton Blickhammar HK Drott. Foto: Patric Ljunggren/ Sveriges Radio. Arkivbild.
Jonathan Berg och Anton Blickhammar HK Drott. Foto: Patric Ljunggren/ Sveriges Radio. Arkivbild.

Drottförlust och rött kort för nye målvakten

2:34 min

När elitserien i handboll nystartade efter EM-uppehållet blev det förlust för Drott mot Redbergslid med 24-28 och nyförvärvet på målvaktssidan, Mihailo Radovanovic, fick rött kort vid ställningen 7-10.

De ca 1.600 på åskådarplats i Halmstad arena (fri entré) fick se Drott förlora i elitseriens nystart mot Redbergslid med 24-28 (11-14), men det som kom att stå i fokus var nog det röda kortet som målvaktslånet serben Mihailo Radovanovic fick i första halvlekens 19:e minut när han i målgården kolliderade med RIK:s Tobias Östanbäck. Efter lite olika turer valde domarna till sist att visa det röda kortet, eftersom de ansåg att Radovanovic medvetet sprungit rakt på RIK-spelaren och Drottmålvakten blev utvisad resten av matchen.

Efter incidenten stod det snabbt 7-13, men Drott kom tillbaka och hyfsade till halvtidsresultatet till 11-14 och i den andra halvleken fungerade anfallsspelet bättre för hemmalaget, som närmast hade 20-20, men sedan drog gästande RIK ifrån och vann till sist med 28-24.

Främsta målgörare i Drott var Anton Blickhammar 7 mål och Pontus Zetterman 5 mål. Drott har närmast på programmet två svåra matcher, Kristianstad borta och Alingsås hemma.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista