Halmstad kommun inför Melodifestivalen och Andra chansen i Halmstad. Foto: Sara Öster/Sveriges Radio
Halmstad kommun inför Melodifestivalen och Andra chansen i Halmstad. Foto: Sara Öster/Sveriges Radio

Stora planer inför Andra chansen

3:41 min

I morgon är det dags för den första deltävlingen i Melodifestivalen i Göteborg. Den femte mars kommer Andra chansen till Halmstad.

För de inblandade i Halmstad kommun är det mycket att göra inför det stora arrangemanget i staden. Utöver att Halmstad arena pimpas upp kommer det även hända en hel del i staden. Ann Johansson från Destination Halmstad har stora förväntningar inför den stora dagen.

– Fest, värme, hjärta, engagemang och stolthet förväntas. Och en stor föreställning vi inte har fått vara med om innan i Halmstad, säger Ann Johansson.

Till och med kommunfullmäktige blir involverade, är det här Halmstad viktigaste fråga just nu?

– Viktigaste frågan skulle jag inte säga, men Halmstads roligaste tror jag. Jag har mött ett angagemang som är fantastiskt, säger hon.

Även Björn Johnsson från kulturförvaltningen har en del att stå i. Något som det har jobbats mycket med är de så kallade kringarrangemangen.

– Kringarrangemangen är en del av Melodifestivalveckan. Vi kommer ha arrangemang dels på några skolor med "mellotema". Stadsbiblioteket kommer ha något som heter sista chansen, dit kan komma och uppträda med sin schlagerlåt och känna på att vara schlagerstjärna för en dag. Vi kommer även erbjuda artisterna en graffitimålning på Halmstadväggen, säger Björn Johnsson.

Är det fullbokat inför Andra chansen?

– Ja vad jag vet är alla biljetter sålda, även till genrepet, säger han.

Vart kommer du sitta här i arenan?

Jag kommer faktiskt inte sitta här, jag har inte fått tag på någon biljett. Jag får stå utanför och se till att alla andra får hjälp, det får bli min roll för dagen. Men sen får jag sitta och titta på någon TV här och känna av stämningen.Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista