Torghandel i Andersberg. Foto: Muhamed Ferhatovic SR Halland
1 av 4
Torghandel i Andersberg. Foto: Muhamed Ferhatovic SR Halland Foto: Foto: Muhamed Ferhatovic SR Halland
Torghandel i Andersberg. Foto: Muhamed Ferhatovic SR Halland
2 av 4
Torghandel i Andersberg. Foto: Muhamed Ferhatovic SR Halland Foto: Foto: Muhamed Ferhatovic SR Halland
Ahmad Chehada. Foto: M Ferhatovic SR Halland
3 av 4
Ahmad Chehada. Foto: M Ferhatovic SR Halland Foto: Foto: M Ferhatovic SR Halland
Torghandel i Andersberg. Foto: M Ferhatovic SR Halland
4 av 4
Torghandel i Andersberg. Foto: M Ferhatovic SR Halland Foto: Foto: M Ferhatovic SR Halland

Marknad ska locka fler till Andersberg

1:39 min

Stora tomma ytor har under lördagen omvandlats till en plats där människor kan träffas, umgås och handla. Det handlar om torghandeln i Andersberg i Halmstad som har premiär idag. 

Det är ett initiativ från medborgarservice i området som vill skapa ett mer attraktivt Andersbergs centrum. En som besökte torghandeln idag var Yasmine Adal.

– Det är jätteroligt detta. Det finns färska grönsaker, själv har jag köpt olika saker, färsk dill och mynta, säger Yasmine Adal.

Hur mycket betyder det för Andersbergsborna att ha marknaden?

– På lördagar finns ingenstans att gå till i Andersberg, finns väldigt lite att göra, men kolla nu! Nästan hela Andersberg är här. Folk träffas och hälsar på varandra idag, det är roligt, säger Yasmine Adal.

Klockan tio under lördagsförmiddagen jobbade handlaren Ahmad Chehada för fullt för att förbereda frukt och grönt marknaden i Andersberg. När han fick höra att medborgarservice i området sökte efter personer som ville driva en marknad på lördagar så nappade han direkt. Och han var glad över att folk kom för att se vad som fanns att erbjuda. Han säger att det är viktigt att Andersbergsborna får en mötesplats.

– Här finns många människor som bor och samtidigt finns det en stor yta som inte används, därför är det viktigt att man gör någonting åt människorna, säger Ahmad Chehada.

Malin Andreasson Sonesson är samhällsvägledare vid medborgarservice i Andersberg och den som kommit på idén till en torghandel på Andersberg.

– Jag tyckte att det fanns många tomma ytor som inte används, samtidigt vill jag skapa en mötesplats. Med en torghandel blir centrumet mer levande och det blir en naturlig mötesplats för alla, säger Malin Andreasson Sonesson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista