Bruno Andersson på Hallandstrafiken säger att förörlöner omkring hundringen och lägre kom som en nyhet. Foto: Sara Görsch
Bruno Andersson på Hallandstrafiken säger att förörlöner omkring hundringen och lägre kom som en nyhet. Foto: Sara Görsch

Hallandstrafiken: Vi har inte ändrat oss

1:13 min

Hallandstrafiken har alltid velat att bussarna kör upp till det gamla sjukhuset på Spenshult, däremot har man inte velat att linje 400 ska göra det utan två helt nya busslinjer. 

Så säger Hallandstrafikens vd Bruno Andersson som svar på P4 Hallands inslag som gick i lördags.

– Vi har inte ändrat oss utan vi har sagt från början att vi är bereda att starta en ny linje från Spenshult till Halmstad för att det rör sig om så många resenärer. Det har vi sagt från hela början, säger Bruno Andersson. 

Det Bruno Andersson, vd för Hallandstrafiken, syftar på är ett inslag som gick under helgen om att Hallandstrafiken ändrat sig vad gäller frågan om bussar ska köra hela vägen till det gamla sjukhuset.

Tidigare har man sagt att det skulle försena restiden med tio minuter och att man därför inte ville ha den lösningen, men Bruno Andersson säger att just det handlade om linje 400 mellan Halmstad och Hylte som Hallandstrafiken inte vill ska köra upp till sjukhuset. Den linjen ska fortsätta som vanligt. Istället menar han kommer två nya busslinjer skapas kör de resande hela vägen till det blivande asylboendet och till Halmstad. 

– Det jag vill lägga till är att Hallandstrafiken får mycket kritik om att vi försenar allting, men det gör vi inte utan vi är lösningsinriktade. När vi har presenterat detta med de separata busslinjerna så har man inte lyssnat på det eftersom man varit så fokuserad på hållplatsen vid riksväg 26.

– Man har inte haft klart för sig att man pratar om två olika busslinjer. Vissa har trott att linje 400 ska gå upp till sjukhuset och vända, men det har aldrig varit aktuellt. Istället föreslog vi att vi inför en ny busslinje som i sin tur ska köra hela vägen upp till det blivande asylboendet. Vi har alltså inte ändrat oss utan såhär har vi tyckt från hela början, säger Bruno Andersson. Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista