Aktern på det panamaflaggade lastfartyget Whiskey Trio. Foto: Henrik Martinell / Sveriges Radio
Lastfartyget Whiskey Trio. Foto: Henrik Martinell / Sveriges Radio

Inspektionen av Whiskey trio är klar

Transportstyrelsen har nu avslutat sin inspektion av fartyget Whiskey trio, som ligger i Varbergs hamn.

Enligt Tomas Åström, ledningsstrateg på Transportstyrelsen, har de under inspektionen bockat av en del av de brister som framkommit tidigare och hittat några nya. Men de fel som finns ska inte vara av en allvarlig art.

Rederiet som äger fartyget måste nu presentera lösningar på bristerna för Transportstyrelsen och flaggstaten Panama, innan Whiskey trio får segla.

Ett exempel på en brist som finns är att det system som upptäcker bränder är ur funktion. En lösning på det kan vara att låta besättningen gå brandronder, enligt Åström.

Nu väntar Transportstyrelsen besked om fartygets flaggstat Panama godkänner de lösningar som rederiet lagt fram för brandsystemet. I så fall godkänner också Transportstyrelsen åtgärderna på fartyget. Det skriver Hallands nyheter.

När fartyget ger sig iväg ska rederiet ta det till ett varv för reparation. Men det som ska åtgärdas är inte så allvarligt att det utgör någon fara.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".