vallarna ensemble
Ulf Dohlsten, Jojje Jönsson, Lars Classon, Anna Carlsson och Birte Heribertsson. Foto: Rickard Werecki

20-årsjubileum på Vallarna

2:59 min

Sommarbuskisen på Vallarnas friluftsteater i Falkenberg firar tjugo år med att sätta upp föreställningen Jäkelskap i kikar'n.

Ulf Dohlsten är regissör och så här säger han om årets föreställning:

– Det kommer att handla om intriger och jäkelskap, en polis som jagar en tjuv, eventuellt. Det är kärlek och det är Dag-Otto som trasslar till det för sig själv och för väldigt många andra, sen har vi en greve som är där med sin hustru. Det utspelar sig på samma pensionat som varit med tidigare här på Vallarna, säger regissören Ulf Dohlsten.

Det är 20-årsjubileum för Vallarna i år, Jojje du har varit med sedan starten, kommer ni bjuda på något extra i år?

– Man tar i från tårna och tar fram de extrakrafter man inte trodde man hade. Det jobbas på alla håll och kanter, de som smyckar Vallarna, vi som spelar och vi som skriver. Över huvud taget ska det kännas som ett härligt 20-årsjubileum, säger Jojje Jönsson som skriver manus och som spelar Dag-Otto.

Förra årets föreställning Bröllop i kikar'n, blev ju en succé och spelades på många platser runtom i landet. Hoppas ni på det i år också?

– Självklart, skulle jag vilja säga. Man siktar ju alltid på att göra det lite bättre än man gjorde sist, det är målet och dit ska vi nå. Sen ska den här också åka runt precis som tidigare föreställningar, säger Lars Classon som skriver manus.  

Förutom Jojje Jönsson så deltar även: Siw Karlsson, Stefan Gerhardsson, Bertram Heribertsson, Birte Heribertsson, Anna Carlsson, Ola Hedén, Karin Bergquist och Robin Stegmar.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista