Anna-Maria Carlwe är präst i Halmstad Anna-Maria Carlwe är präst i Halmstad och hoppas få viga många par under drop-in vigseln på söndag. Foto: Therése Alhult/Sveriges Radio. Foto: Therése Alhult/Sveriges Radio
Anna-Maria Carlwe är präst i Halmstad och hoppas få viga många par under drop-in vigseln på söndag. Foto: Therése Alhult/Sveriges Radio

Säg ja på alla hjärtans dag

"Komma förbi i jeans och tröja"
4:01 min

För andra året i rad ges möjligheten att gifta sig spontant på alla hjärtans dag.

Vissa tycker det är för dyrt att gifta sig medan andra drar sig för jobbet med att skicka ut inbjudningar och ordna fest.

Då kan en drop-in vigsel vara ett alternativ. På alla hjärtans dag nu på söndag arrangerar Martin Luthers kyrka i Halmstad för andra året i rad drop in-vigslar. Det enda som behövs är en ring, att minst en i paret är medlem i Svenska kyrkan och att man har ansökt om hindersprövning.

Anna-Maria Carlwe är präst i Andersbergs- och Martin Luthers kyrka i Halmstad och ser fram emot att få viga några av paren som dyker upp.

– Vi ordnar med präst, musiker, vittnen och vaktmästare. Man kan till och med få låna en brudbukett. Och efteråt får de som vill skåla i alkoholfri champagne.

– Alla är välkomna. Man kan komma förbi i jeans och tröja om man så vill, säger hon.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".