Carina Nilsson Larsson och Ulf Larsson passade på att gifta sig under en drop in-vigsel förra året. Foto: Therése Alhult/Sveriges Radio
Carina Nilsson Larsson och Ulf Larsson passade på att gifta sig under en drop in-vigsel i Halmstad förra året. Foto: Therése Alhult/Sveriges Radio

Gifte sig på kyrkans drop-in vigsel

"Smidigt att bara gå dit"
4:04 min

På söndag den 14 februari är det ett år sedan Carina Nilsson Larsson och Ulf Larsson passade på att gifta sig när Martin Luthers kyrka anordnade en drop in-vigsel.

Det var musiken som förde dem samman. Carina var ledare i kören som Ulf sjöng i. De har nu varit ett par i 14 år.

Varför valde ni att gifta er under dessa omständigheter?

– Det var inget planerat, vi såg på Facebook att kyrkan hade lagt ut en fråga om några var intresserade att gifta sig på det sättet, och då väcktes en tanke, säger Carina.

– Vi ville gärna gifta oss, men inte ha något stort bröllop och så kom det här alternativet, tillägger Ulf.

Carina berättar att paret alltid varit lite dåliga på att planera. Och efter att tanken väcktes gick det fort.

- Det gick på två veckor. Vi behövde inte fixa så mycket själva utan behövde bara gå dit. Och vi hann göra hindersprövning, säger Carina.

Hade du en brudklänning eller hur var ni klädda?

– Vi var festklädda, jag hade en finklänning som jag bara hade använt en gång innan för längesen så det var ju tur den fortfarande passade, skrattar Carina.

Visste någon om att ni skulle göra det?

– Ingen, vi ville ha det hemligt. Min dotter tyckte det var lite synd att inte få vara med på sin pappas bröllop, säger Ulf.

Hade ni någon fest efteråt?

– Vi hade en festlig middag ihop och avnjöt den här historien. Det var bara vi två för det var vår dag. Sen delade vi med oss vad vi hade gjort, efteråt, säger paret.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".