Byggledaren Daniel Boman fixar till det sista på "Världens största badtunna" inför fredagens invigning.  /  Foto: Göran Aldén
Byggledaren Daniel Boman fixar till det sista på "Världens största badtunna" inför fredagens invigning. / Foto: Göran Aldén Foto: Foto: Göran Aldén

Falkenbergare byggde världens största badtunna

5:42 min

Världens största badtunna finputsas in i det sista av ett gäng falkenbergare för helgens evenemang. Alla badsugna passa på nu för på söndag ska den plockas ned igen.

4000 skruvar och 850 brädor har gått åt när Falkenbergs företaget Kosmonaut Events byggt världens största badtunna. Det har gjort på uppdrag av Kopparbergs som imorgon fredag inviger den 20 meter i diameter stora karet som ska rymma 257 000 liter vatten.

En som varit byggledare på plats är Daniel Boman som är produktionschef på Kosmonaut Events. Badtunnan står vid Älvsborgsbron i Göteborg och det råder febril aktivitet med att få ihop det sista.

– Just nu håller vi på att göra färdigt runt omkring tunnan, i natt körde vi igång värmen i den, så nu håller vi på med lite staket, trall, omklädningsrum och barer.

Badtunnan är en del av en satsning som beställaren Kopparbergs Bryggeri har som går ut på att utmana vinterkylan. Detta gör man under parollen "Challenge Winter" genom att anordna typiska sommaraktiviteter mitt i vintern.

– Vi vill utmana vintern genom att ta tillbaka sommaren och vad är mer somrigt än att bada så därför har vi nu en badtunna som så många som möjligt ska få plats i, berättar Sarah Bronsman från Kopparbergs bryggeri.

Lyssna på hela intervjun i klippet ovanför.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista